Historiaa

                             

                  Tervetuloa Urjalan Eläkkeensaajien kotisivulle.


Urjalan Eläkkeensaajat ry on perustettu 14.2.1978 ja kuuluu Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n Hämeen piiriin yhtenä sen 25 yhdistyksestä.

Ensimmäisenä puheenjohtajana on toiminut Toivo Ahonen, varapuheenjohtajana Ines Helander ja sihteerinä Paul Pollari. Edellisten lisäksi silloiseen johtokuntaan kuuluivat varsinaisina jäseninä Tarmo Lehtonen, Kalle Lindberg sekä Eino Helin ja varajäsenet olivat Yrjö Kangasaho, Eino Aalto, Sanni Toivanen, Torsti Saari, Eino Korte ja Oiva Tammelin.

Yhdistysrekisteriin ilmoittamisen yhteydessä on vahvistettu 14.2.1978 alkaen voimassa olleet säännöt, joiden 2§ kuului seuraavasti;

"Yhdistyksen tarkoituksena on toimia työeläkelakien ja kansaneläkelain piiriin kuuluvien henkilöiden - vanhusten ja työkyvyttömien - yhdyssiteenä paikkakunnallaan, tehdä valistustyötä yleisen mielenkiinnon herättämiseksi eläkekysymyksiä kohtaan, valvoa ja ajaa eläkkeensaajien yleisiä etuja ja oikeuksia" ja 3§:ssä todetaan, että; "Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys toimeenpanee tilaisuuksia, jotka ovat omiaan herättämään harrastusta eläkekysymyksiä kohtaan, järjestää jäsenilleen ohjelmallisia kokouksia, askartelutilaisuuksia ja retkeilyjä sekä muutakin viihdytys- ja virkistystoimintaa, hankkii jäsenilleen neuvontaa ja ohjausta, harjoittaa valistus- ja julkaisutoimintaa, ryhtyy muihin samantapaisiin toimenpiteisiin tarkoituksensa toteuttamiseksi."

Tuosta päivästä on aikaa kulunut ja uusia sääntöjä on tarpeen mukaisesti laadittu, mutta toiminnan perusperiaatteet ovat edelleen samat.

Nykyinen jäsenmäärämme on n. 165 ja jäsenmaksu 20€ jäseneltä vuonna 2023.


Kokoonnumme syys- ja kevätkaudella parittomien viikkojen tiistaisin "pulisemaan" Kyläkahvilassa ,Urjalantie 24, alkaen klo 13.

Torstaisin pelataan Yhtenäiskoululla bocciaa alkaen klo 14.15

Keskiviikkoisin keilataan Toijalassa alkaen klo 13. 

Perjantaisin klo 15-17 tanssitaan senioritansseja Yhtenäiskoulun Auditoriossa. Kesäaikana pelataan urheilukentän viereisellä alueella mölkkyä.

Pääosin tapahtumista tiedotetaan kokoontumisissa, ja näistä tapahtumista löytyy tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Tapahtumista ilmoitetaan myös Urjalan Sanomissa seuratoimintapalstalla.

Edellisten lisäksi järjestämme myyjäisiä, arpajaisia, teatteriretkiä ja 2-3 pv:n pituisia kesäretkiä. Pikkujoulua juhlimme samoin kuin kevättä joka vuosi. Vierailemme myös muiden yhdistysten järjestämissä tilaisuuksissa mahdollisuuksien mukaan.

Liity Sinäkin mukaan kokemaan mukavia hetkiä kanssamme. Ota yhteyttä Urjalan Eläkkeensaajien toimihenkilöihin, joiden yhteystiedot löydät tästä sivustosta. Kerromme mielellämme lisää yhdistyksemme toiminnasta.