Toimintakertomuksia

Urjalan Eläkkeensaajat ry:n toimintakertomus vuodelta 2012

 

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2012 valittiin 9.11.2011 pidetyssä syyskokouksessa Raimo Saari ja hänen lisäkseen hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Sirkka Kivistö, Sirkku Laine, Reijo Alhasto, Ulla Rautalin, Erkki Manner, Veikko Suomi ja Eila Mäkinen sekä varajäseniksi Aune Tienhaara, Heikki Tienhaara, Anelma Heinonen, Helvi Anttila, Mikko Kivistö, Hannu Kuusiniemi ja Sirkka Salo.

Hallitus valitsi 23.11 pitämässään kokouksessa toimihenkilöt vuodelle 2012; varapuheenjohtaja Reijo Alhasto, sihteeri Sirkku Laine - varalle Mikko Kivistö, taloudenhoitaja Erkki Manner - varalle Eila Mäkinen, matkanjärjestäjä Sirkka Kivistö, ohjelmavastaava Maija Kuusiniemi ja emännät Helvi Anttila ja Sirkka Salo. Tilintarkastajiksi valittiin Liisa Lehtonen ja Ritva Kuusniemi

Hallitus on kokoontunut vuoden aikana 7 kertaa. Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 28.3.2012 ja syyskokous 21.11.2012.

"Pulinapiireihin" on kokoonnuttu kevätkaudella 8 kertaa ja syyskaudella 7 kertaa. Kokoontumiset ovat tapahtuneet parittomien kalenteriviikkojen keskiviikkoina ja niistä on ilmoitettu Urjalan Sanomien seurapalstalla. Kokoontumispaikkana on pääsääntöisesti ollut osoitteessa Savikontie3:ssa sijaitseva kokoustila mutta 12.9 kokoonnuimme Pentti Kangasahon kotimuseolla Urjalan Pertunkulmalla, missä saimme tutustua museon esineistöön ja 7.11 Urjalan Osuuspankin tiloissa, missä pankin edustaja valotti pankkiasioitten hoitoon liittyviä asioita. Lisäksi vietettiin 15.8 Urjalan leirintäalueella kesäpäivää "pulinoitten", makkaran- ja letunpaiston, kahvittelun ja mölkyn peluun merkeissä.

Kokoontumisten yhteydessä paikalla on vieraillut eri alojen edustajia kertomassa miten selvitä arjessa niin ihmisen omaan hyvinvointiin liittyvissä asioissa kuin esimerkiksi edunvalvontaan terveydentilan heiketessä huomioitavissa asioissa. Mainittakoon esimerkkeinä notariaattipäällikkö Kirsti Toivonen Someron Sp:stä, diabeteshoitaja Kirsti Niemistö sekä fysioterapeutti Heli Mattila, joka vetää kokoontumisten jälkeen tuolijumppaa halukkaille. Hän on myös pitänyt esitelmän liikkumisen tärkeydestä.

Koulutuksiin yhdistyksen jäsenet ovat osallistuneet seuraavasti; uusien kotisivujen hallintaan liittyvään ATK-koulutukseen 19-20.3.2012 Sirkku Laine Helsingissä ja muistikerhon vetäjän koulutukseen 20.3.2012 Anja Toivonen ja Liisa Lehtonen Lahdessa. Järjestökurssilla Virroilla 1-3.10.2012 olivat mukana Raimo Saari, Sirkku Laine, Liisa Lehtonen ja Terttu Majakorpi.

Kotisivujen päivittämistä varten valittiin ryhmä; Reijo Alhasto, Erkki Manner, Mikko Kivistö ja Sirkku Laine, mutta ryhmä ei erikseen ole kokoontunut yhtään kertaa, koska tietotekniikka on ollut kaikille uusi oppimisen paikka. Uudet kotisivut on muokattu käyttöön 7.5 piirin tiedottaja Mirja Kulomäen tukemana ja on jatkettu eteenpäin omin neuvoin.

Eläkkeensaajien Keskuliiton ry:n 50-vuotisjuhlavuoteen liittyviin tapahtumiin on osallistuttu 22.5 Tampereen kaupungin järjestämällä vastaanoolla Raatihuoneella ja varsinaiseen pääjuhlaan 23.5 Hakametsän jäähallilla. Lisäksi osallistuttiin 12.12.2012 EKL:n järjestämälle juhlaristeilylle.

EKL:n Hämeen piirin 40-vuotisjuhlaan osallistuttiin 30.8 ja luovutettiin piirille uusi puheenjohjajan nuija.

 

Yhdistyksen puheenjohtaja Raimo Saari on valittu Hämeen piirin varapuheenjohtaksi ja on myös Hämeen piirihallituksen jäsenenä osallistunut edellä mainitun hallituksen kokouksiin

Piirin neuvottelupäivillä 25.1 Lopella olivat mukana puheenjohtaja ja sihteeri sekä 27.9 Sysmässä puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat osallistuneet Hämeen piirin kevätkokoukseen 25.4 Orimattilassa sekä piirin syyskokoukseen 23.11Jokioisilla. Naapuriyhdistyksissä on vierailtu kutsujen ja mahdollisuuksien mukaan suuremmalla osanottajamäärällä kuluneen vuoden aikana.

Pirkko Öhman on osallistunut kunnan vanhusneuvoston kokouksiin

Myyjäiset on järjestetty Kahvila-Ravintola Onnikassa 1.4 ja 18.11 ja suosittu kevätjuhla 18.4 Säätiötalolla.

Paikkakunnan vanhainkodissa ja palvelutalo Reikonlinnassa vierailimme 9.5, 17.10 sekä 10.12 pyrkien käynneillämme virkistämään asukkaiden arkea.

Laulajat kokoontuvat ennen varsinaisen kokouksen alkua suurella joukolla ja laulavat niin uusia kuin vanhoja sävelmiä."Pulinapiireissä" on muistikerhon merkeissä järjestetty visailuja. Meillä on myös oma runoniekka, Liisa Lehtonen, joka ajoittain lausuu itse kirjoittamiaan runoja kokoontumisissa.

Kirkonkylän koululla kokoonnutaan perjantaisin tanssimaan senioritansseja sekä pelaamaan talvikaudella bocciaa sisätiloissa ja kesäaikana mölkkyä koulun kentällä.

Kesäretki suuntautui 26-27.6 Kymenlaaksoon. Antti Kytölä kuljetti iloista retkuetta Loviisan ja Porvoon ympäristön kartanoiden kautta Kotkaan, missä yövyimme. Toisena päivänä kaupunkikierroksella saimme nähdä puiston, missä oli yhdistetty kaikki maailman elementit ja pääsimme käymään mielenkiintoisessa, aallon muotoon rakennetussa merimuseossa

Teattereissakin olemme käyneet. Valkeakoskella oli "Piukat paikat" 17.3, Turun Samppalinnassa ihmeteltiin 18.7 kun näyttelijät riisuivat "Housut pois". Varsinainen toimintavuosi päättyi 25.11 Viialan teatterissa pikkujoulun merkeissä vietettyyn iltaan. Aluksi näimme musiikkipitoisen näytelmän "Albatrossi ja Heiskanen", jonka väliajalla nautimme glögit ja illan päätteeksi aterioimme runsaasti vaihtoehtoja sisältäneestä jouluisesta pitopöydästä.

Urjalan Eläkkeensaajat ry on anonut 16.4 Urjalan kunnalta avustusta toimintaansa. Kunnanhallitus myönsi 27.8 pitämässään kokouksessa yhdistykselle 400€. Perusteluna oli; "Urjalan Eläkkeensaajat on paikallinen yhdistys, joka järjestää jäsenilleen kokoontumisia sekä virkistystoimintaa". Jäseniä yhdistyksessä oli vuoden lopussa 142.

Syyskokouksessa tehdyt henkilövalinnat on myös toimitettu uutisina Urjalan Sanomiin

28.10.2012 käytiin kunnallisvaalit, missä myös yhdistyksemme jäsenet Pirkko Öhman ja Raimo Saari olivat ehdokkaina. Raimo meni läpi pitäjän suurimmalla äänimäärällä 109 ja toimii Urjalan kunnan valtuuston puheenjohtajana.

 

 

Toimintakertomuksen vuodelta 2012 laati

Urjalassa 25.3.2013

................................................

Sirkku Laine

sihteeri