Varpusenkivittäjä Tampereelta

Minä olen niin vanha että, olen soittanut puheluita lankapuhelimella (jossa ei ollut vastaajaa),olen nauhoittanut suosikkikappaleeni radiosta ääninauhurilla,olen katsonut mustavalkoista televisiota(vain kahta kanavaa),olen käynyt kävelyllä ilman että kehuskelin askeleiden määrällä ja olen syönyt ruokaa ottamatta siitä ensin kymmentä valokuvaa.


Urjalan Välkkilänkylän lukukinkereillä lasketteli Matomäen poika katekismustaan kuin vettä vaan .Kirkkoherra kiitti hänen lukemistaan ja kysäisi samalla mistä poika oli kotoisin.Kesken lukuaan poika selvitti---....perkele minä olen Matomäen Matin poika Välkkilästä joka kulkee ympäri kuin kiljuva jalopeura....

Mannerin Villen mielestä naapuri lannoitti peltojaan liian nuukasti. -Siellä on kauratkin niin lyhkäisiä, että pellolla tulee variksistakin koukkupolvisia, kun ne ovat siellä varkaissa.

Villellä oli hirveitä sotajuttuja. Kerrrankin hän kehui johtaneensa suomalaista partiota tuhoretkellä vihollisen huoltokeskukseen.-Oli se komeeta,kun oli kaksisataatuhatta ryssänlimppua ilmassa, kun räjäytimme leipävaraston.

Tohtori Einola oli sopinut,että hän lähtee sunnuntaina kalaan naapurikunnan kunnanlääkärin kanssa. Einola saapui naapurin asunnolle varhain sunnuntaiaamuna. -Ei taidakaan päästä, kun on odotushuone täynnä, naapurikunnan  lääkäri valitteli. Einola pyysi lääkärintakkia, avasi oven ja karjaisi seuraavaa potilasta. Odotushuone, joka oli täynnä urjalalaisia, tyhjeni hetkessä. Lääkärit pääsivät kalaan.

Raudan Matti ei tahtonut saada äitimuoria kuulemaan puhetta ja vei muorin Einolan vastaanotolle. - Ei tahdo oikein kuulla puhetta valitti muori vastaanotolla.- Ei noin vanhan ämmän tartte kaikkia horinoita kuullakkaan ,tuumasi Einola.

Näyttelijä Eero Roine seisoi Mallasveden rannalla ja lausahti vierailleen: Kaikkihan te tiedätte että Mallasvesi laskee Roineeseen. Mutta nyt minä näytän teille ihmeen : Roine laskee Mallasveteen . Roine avasi housunnappinsa ja näytti ihmeen.